Murzynek z nadzieniem

Biszkopt

12 łyżkek   otrębów owsianych/płatkow blyskawicznych
 4 łyżki kakao
 słodzik
 3 jajka
 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 5 łyżkek jogurtu naturalnego 0%

Nadzienie

 250g twarogu półtłustego
 3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
 aromat waniliowy 
 150-200g rodzynek
 odzywka białkowa

Nagrzej piekarnik do 180ºC, wymieszaj wszystki składniki na biszkopt i wylej do orkągłej tortownicy, piecz ok 25min.
W misce rozgnieć dokładnie (można zmielić) twaróg, pózniej dodaj resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Po upieczeniu przekroj biszkopt i nałóż nadzienie do środka. Jak całość ostygnie wsadz  do lodówki na 1-2 godz.

 

FOTOGALERIA



 

Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej »

Zamknij