Pyszny jabłecznik na spodzie kokosowym, to połączenie raduje podniebienie
7-9 białek jaj
100-130g otrębów owsianych
Ok 80g wiórek kokosowych
Ok 50mll mleka ( u nas było kokosowe)
cynamon
Łyżeczka sody oczyszczonej
Jabłka
Opcjonalnie słodzik w płynie bądź stewia
Białka ubijamy, dodajemy otręby, wiórki i cynamon. Można również dodać słodzik bądź stewie. Mieszamy dodając sodę oraz mleko. Wylewamy na małą blachę podłużną blachę ( keksówkę ) wyłożoną papierem bądź folia aluminiową. My zawsze pryskamy jeszcze olejem w sprayu. Pieczemy ok 20min.(temp. Ok160 stopni) po czym dodajemy na wierzch starte jabłka bądź własnej roboty jabłka ze słoika i pieczemy 15-20min
2025 © All Rights Reserved.
Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej »
Zamknij