Jabłecznik na kokosie

Pyszny jabłecznik na spodzie kokosowym, to połączenie raduje podniebienie 

7-9 białek jaj

100-130g otrębów owsianych

Ok 80g wiórek kokosowych

Ok 50mll mleka ( u nas było kokosowe)

cynamon

Łyżeczka sody oczyszczonej

Jabłka

Opcjonalnie słodzik w płynie bądź stewia

Białka ubijamy, dodajemy otręby, wiórki i cynamon. Można również dodać słodzik bądź stewie. Mieszamy dodając sodę oraz mleko. Wylewamy na małą blachę podłużną blachę ( keksówkę ) wyłożoną papierem bądź folia aluminiową. My zawsze pryskamy jeszcze olejem w sprayu. Pieczemy ok 20min.(temp. Ok160 stopni) po czym dodajemy na wierzch starte jabłka bądź własnej roboty jabłka ze słoika i pieczemy 15-20min

 

FOTOGALERIA



 

Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej »

Zamknij