Ciecierzyca(cieciorka) Warzywa i owoce

 

Popularna nazwa to cieciorka. Roślina ta charakteryzuje się dużą zawartością białka oraz składnikami, które zapobiegają zaparciom, sprzyjają odchudzaniu, obniżają ciśnienie krwi i i poziom cholesterolu. Cieciorkę można połączyć np. z kaszą, co da nam pełnowartościowy posiłek zawierający białko, gdyż sama cieciorka pomimo dużej zawartości białka nie jest w stanie zastąpić pełnowartościowego białka pochodzenia zwierzęcego, bp. białka mleka.

8.9

Białko

25.2

Węglowodany

2.6

Tłuszcze

164

Kcal

 

Wegetariański: TAK

Ciecierzyca(cieciorka)
Produkt znajduje się w naszej bazie.


 

Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej »

Zamknij