Bułka tarta Produkty zbożowe

 

Produkt spożywczy otrzymywany w wyniku starcia suchego pieczywa. Czy wiesz, że: pomimo nazwy bułka tarta nie zawsze jest przygotowywana z bułek. Do jej produkcji wykorzystuje się także zmielony chleb,wiele gatunków pieczywa nie nadaje się do bułki tartej, ponieważ w swoim składzie zawierają różnego rodzaju emulgatory, które sprawiają, że podczas ścierania kruszą się w nienaturalny sposób,sami możemy zrobić bułkę tartą. Ważne, by użyć do tego dobrego jakościowo pieczywa, a po starciu przechowywać ją w papierowych torebkach. 

10.0

Białko

75.0

Węglowodany

2.0

Tłuszcze

360

Kcal

 

Wegetariański: TAK

Bułka tarta
Produkt znajduje się w naszej bazie.


 

Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej »

Zamknij