Ser żółty Nabiał, jaja, tłuszcze

 

Produkt spożywczy wytwarzany z mleka. Czy wiesz, że: dziś istnieje około 4 tys. rodzajów sera! W Polsce wytwarza się ok.90 gatunków,ser żółty stanowi cenne źródło łatwo przyswajalnego białka oraz wapnia, dzięki czemu jego spożywanie pozwala chronić kości przed osteoporozą oraz zęby przed próchnicą,sery żółte zawierają duże ilości soli, z ostrożnością powinny je spożywać osoby z nadciśnieniem tętniczym. 

28.0

Białko

1.0

Węglowodany

22.0

Tłuszcze

315

Kcal

 

Wegetariański: TAK

Ser żółty
Produkt znajduje się w naszej bazie.


 

Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej »

Zamknij